tiistai 10. heinäkuuta 2018

Geilo

Eilisen hieman rankemman päivän jälkeen lähdimme liikkeelle Drammenista myöhemmin aamupäivällä. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämpötila nousi korkeimmillaan 27 asteeseen. Eikä SATANUT yhtään!


Teimme matkaa rauhaisasti ensin kohti Kongsbergiä, josta tielle nro 40. Tie oli hyvä kuntoinen, vaikka asuntoautot ja rekat hieman hidastivat matkaa. Teimme pienen poikkeaman Rollagin kohdalla, käytiin kaupassa ja jatkettiin kylätietä eteenpäin. Olipa hauska pikkutie, todella hyvässä kunnossa, vaikka leveyttä ei ollut kuin yhdelle autolle. No, palattiin kuitenkin ”isolle” tielle.



Viimeiset noin 40km oli hienoa maisemaa. Noustiin 7% kaltevuudella mäkeä aina 1100metriin. Siellä oli jo tunturimaisemaa parhaimmillaan. Tunturilla oli yllättävän paljon ”kesämökkejä”, pieniä stugia ympäriinsä keskellä ei yhtään mitään. Välillä tultiin taas alaspäin ja eikun taas ylös. Tunturilla tie oli harmi kyllä kohtuu huono, kun just oltiin kehuttu teiden kuntoa.





Mukavan pienen päivämatkan (205km) saavuimme laskettelukeskus Geiloon. Geilo on noin 800m korkeudessa, laskettelurinteet ympärillään. Kylässä löytyy paljon kauppoja, tietysti urheiluvälineitä yms. ja hyvään hintaan :) Me haettiin kaupasta mm. olutta, maksoi noin 2,70€ tölkki. Ei niin kallista kuin luultiin. Eilen Drammenissa tuoppi maksoi kuppilassa noin 10e. Tänään emme menneetkään ulos syömään, vaan hoidettiin ruokailu eilisillä ja tän päivän ostoksilla.
Rauhaisa ilta siis kylällä ja hotellissa. Huomenna matka jatkuu Bergeniin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rørosista Tukholmaan

22-24.7 Matkaan lähdettiin sunnuntai aamuna ja valitsimme reitin Rørosin kautta ja siitä kohti etelää. Ensin tietä 28 ja sitten tielle 26. ...