tiistai 17. heinäkuuta 2018

Trondheim

Eilen hehkutin aurinkoisella aamulla ja tänään sitten oli jo aamusta 24 astetta lämmintä.
Olimme sitä ennen nauttineet pitkästä aikaa hotelli aamupalan ja maistuipa hyvälle. Aiemmin olimme kolme yötä paikoissa, jossa meillä oli vain omat eväät. Söimme edellisinä päivinä esim. juusto- kinkku sämpylän tai sämpylän, jonka päälle vedettiin tuubista sulatejuustoa. Sekin oli ihan ok, mutta nyt siis maistui oikeasti hyvältä!

Matkan päämäärä oli tänään Trondheim, mutta reitimme teki pienen mutkan. Suuntasimme ensin pois Kristiansundista tietä E39. Nyt ajoimme kolmannen vuonon ali (Freifjordtunnelen), taas noin 7 km. Tämä ei maksanut mitään. Vähän tunnelin jälkeen siirryimme tielle 70, joka vei meitä taas etelän suuntaan aina melkein Oppdaliin asti. Tie oli hyvä kuntoinen ja taas ajettiin. Oli mutkaa jos toista ja hienot maisemat vuonolle. Jossain kohtaa oli tietyötä, mutta ei sekään muuta kuin hieman hidasti matkan tekoa.


Ilma oli siis aurinkoinen ja parhaimmillaan lämpö nousi jo lähes kolmeenkymmeneen. Ylempänä oli viileämpää. Ennen Oppdalia käännyimme pienemmälle tielle Vognillan kohdalta ja suuntana nyt pohjoinen ja siellä paikka nimeltä Voll. Nousimme yllättäen ylös vuorelle noin vajaaseen kilometriin ja löysimme yhden norjalaisten ”mökkikylän”. Vuorella oli järviä ja niiden ympärillä paljon mökkejä. Tällaista jatkui useita kilometrejä ja oli taas katseltavaa ja ihmeteltävää. Suomalaiset haluavat mökin meren tai järven rannalta ja norjalaiset ilmeisesti tunturilla/ vuorelta ja mielellään sieltäkin järven läheltä. No mökki kuin mökki!






Tie oli ylhäällä aika huono ja lampaita piti taas välillä väistellä. Siksi ei voinut ajella kovaa, mutta hyvä kokemus tämäkin. Jossain vaiheessa käännyimme paremmalle tielle, joka muuttuikin nopeasti HIEKKAtieksi ja eikun takaisin. Teimme vähän pidemmän lenkin ja pääsimme alas asfalttitietä. Alhaalla lämpö nousi päivän ennätykseen eli 32,5 astetta. Ja mitä sitten? Mukava kun on lämmintä ja tiekin kapeni ja kapeni ja muuttui HIEKKA tieksi, onneksi oli savinen ja kova. Sitä ei onneksi jatkunut kuin muutama kilometri. Tuona aikana oli tietyö, jossa kaivinkoneen kauha melkein teilasi meidät! Huh kun pelästyin!!


Paremmalla tiellä päästiin taas ajelemaan ja pidettiin myös pieni tauko paikassa nimeltä Å.
Sen jälkeen tietä 65 ylös ja päästiin jälleen tielle E 39. Siitä olikin enää pyyhkäisy Trondheimiin.
Päivän ajo saldo oli 307 km. Huomenna onkin välipäivä tai en tiedä, onko sittenkään? Saa nähdä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rørosista Tukholmaan

22-24.7 Matkaan lähdettiin sunnuntai aamuna ja valitsimme reitin Rørosin kautta ja siitä kohti etelää. Ensin tietä 28 ja sitten tielle 26. ...