keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Huomenna Røros ja Bmw summer tapahtuma

Trondheim päivää vietettiin kävellen kaupungilla. Aamulla satoi ja pääsimme liikkeelle vasta myöhemmin. Käveltyä tuli varmaan noin 7 km, mikä vähän tuntui jaloissa, koska nuo varvastossu-sandaalit ei ihan ole parhaat asfaltilla kävellä.

Katselimme yliopiston mäen,  Kristianssenin linnoituksen, jossa onneksi pysähdyttiin oluelle. Olipa hiostava ja kuuma ilma, hikeä pukkas ihan oikeesti. Siitä sitten alas kaupungille jyrkkää mäkeä, jossa muuten on polkupyörillä tarkoitettu apulainen. Toinen jalka polkimella ja toinen telineeseen joka sitten työntää sut ja polkupyörän ylös mäkeä. Ei nähty käytössä, harmi!



 


Mäen alla oli kaupungin vanha silta, joka vie Nidelva joen yli. Lähellä oli myös Nidarosin tuomiokirkko, joka katseltiin ulkoapäin. Sen jälkeen loppuaika meni hakiessa pankkia, joka vaihtaa meillä olleen väärän rahan. Saimme nimittäin eräältä lautalta rahasta takaisin vanhan 100 kr setelin. Ari yritti seuraavalla lautalla maksaa sillä, mutta ei kelvannut. Poika selitti, että sen voi vaihtaa pankissa. Juu, mutta ei missä tahansa. Tuota oikeaa pankkia haettiin nyt sen verran, että ei ollut sen 10euron arvoista. Mutta vaihto saatiin tehtyä!





Hotellille kävely olikin sen jälkeen jo melkein liikaa. Illalla syötiin hotellin ravintolassa ihme musta/ valkopaitojen joukossa. Tämä hotelli on nimittäin jalkapallo areenan vieressä ja siellä alkaa just peli. Kotijoukkue on Rosenborg BK, vastassa Valur. Metelistä päätellen tulen kuulemaan, kumpi voitti! Täytyy varmaan sulkea ikkuna!


 
 


Huomenna mennään sitten BMW summer tapahtumaan Rørosiin. Sinne tulee Suomesta bemarikerhosta 30- 60 osallistujaa. Nyt päästään järjestetyn ohjelman ja syömisen pariin eli vaihtelua tähän reissuun. Tapahtuma alkaa huomenna ja päätyy sunnuntaina. Kuulemisiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rørosista Tukholmaan

22-24.7 Matkaan lähdettiin sunnuntai aamuna ja valitsimme reitin Rørosin kautta ja siitä kohti etelää. Ensin tietä 28 ja sitten tielle 26. ...