keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Geilosta Bergeniin

Aamu valkeni pilvisenä ja alle 20 asteisena. Hyvän aamupalan jälkeen lähdettiin eteenpäin eli ajettiin mäki alas ja stop. Navi ei toimi. Siinä sitten pähkäilyä noin klo 10 asti ja ei toimi niin ei toimi. Siis toimi muuten paitsi ohjaus ei onnistunut kahvoista :)

Matkaan siis tietä nro 7, kohti Bergeniä. Aika nopeasti taas päästiin tuntureille ja sitä sitten jatkuikin, ihan loputtomiin. Ja oli se hienoa. Tie oli mukava mutkainen ja hyvä kuntoinen ja maisemat mahtavat! Poroja ei näkynyt, eikä muitakaan eläimiä. Liikennettä oli aika paljon, mutta ohikin pääsi hyvin.




Kun tultiin alas tuntirilta, ajettiin jo tienhaaran ohi, jossa luki Voringvossen. Takaisin ja sinne ja katsomaan. Putous oli 182m korkea ja näköalatasanne oli 300m korkeudessa.Voi vaan arvata kuka otti kuvat putouksesta. Alkoi jo tulla kuumakin, kun lämpötila nousi parhaimillaan 29,5 asteeseen. Huh, huh!



Saatiin sitten tämän jälkeen vilvoitella tunnelissa. Oli pimeä ja hankala tunneli, joista eka kiersi puolitoista kertaa ympäri ja toinen vaan täyden ympyrän. Korkeus putosi samalla 200-300m. Ei oo tuollaistakaan ennen tullut vastaan. Tunnelin jälkeen tultiin ekan kunnon vuonon rantaan. On kalliossa korkeutta, vesi vihreää ja niin kaunista.



Vuonon rantaa ajettuamme saavuimme suurelle sillalle. Sinne mentiin tunnelin kautta, jossa oli LIIKENNEYMPYRÄ. Kaksi mahdollista suuntaa valittavana. Silta oli hieno ja taas tunneliin, jossa TOINEN liikenneympyrä. Tunnelilla oli pituutta n. 8 km. Jatkoimme tielle 13 kohti Vossia, jossa pidettiin pieni tauko.



Matka jatkui tielle E16, joka vei meidät Bergeniin. Vuonon rantaa seurattiin taas ja matkalla oli miljoona (oikeesti 40) tunnelia. Yleisiä tunnelin pituuksia oli 1-2 km. Me ajettiin tänään tunneleissa arviolta yli 60km(?) Ei vois enää vähempää kiinnostaa nuo tunnelit! Oli valoisaa ja suoraa, mutkaista ja pimeää. Ja kaikki mentiin aurinkolasit päässä, koska muuten paistoi aurinko. Mä en välillä nähnyt mitään, onneksi Ari sentään näki (vai näkikö?).


Bergenissä oltiin perillä noin klo 15, ja hotelli löytyi helposti. On ihan keskustassa, käytiin jo rannassa juomassa halvat(??) kaljat sekä syömässä fish&chips.



Huomenna jatkuu Bergeniin tutustuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rørosista Tukholmaan

22-24.7 Matkaan lähdettiin sunnuntai aamuna ja valitsimme reitin Rørosin kautta ja siitä kohti etelää. Ensin tietä 28 ja sitten tielle 26. ...